Show menu

Naj tematska pot 2019!

18. 11. 2019
Pot močvirskih škratov je Naj tematska pot 2019!

Vrhnika je zopet dobitnica pomembne nagrade na področju turizma. Pot močvirskih škratovna Mali plac je sodelovala v akciji Turistične zveze Slovenije, Moja dežela – lepa in gostoljubna, in med 27-imi prijavljenimi tematskimi potmi zasedla odlično 3. mesto.

Tekmovanje, ki poteka že od leta 1991, je zastavljeno zelo širokopotezno, saj v njem sodelujejo večja, srednja in manjša mesta, turistični, zdraviliški in izletniški kraji, mestna, trška in vaška jedra, kampi in glampingi, mladinska prenočišča, tematske poti in Petrolova prodajna mesta. Organizatorji tekmovanja so mnenja, da se je zaradi tako široke zasnove tekmovanja in seveda vseh sodelujočih v njem turistična ponudba v Sloveniji občutno izboljšala, postala raznovrstnejša, veliko bolj kakovostna in predvsem usmerjena kohranjanju dobrih odnosov med ljudmi ter k ohranjanju narave in naše raznolike dediščine.
Turistična zveza Slovenije je n
a Dnevih slovenskega turizma podelila priznanja najbolj urejenim in gostoljubnim krajem in ostalim kategorijam, tekmovanje pa poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika vlade, Marjana Šarca.