Show menu

Na Vrhniko vabi tudi kino

6. 10. 2015
Iščete ideje, kako si popestriti popoldanske in večerne ure? 
Krajši izlet na Vrhniko, morda sprehod do izvirov Ljubljanice ali vzpon na Planino, ki ga zaključite z ogledom filmske predstave v Kinu Vrhnika, je prava izbira. Od konca septembra, ko je v prenovljeni podobi zopet zaživel Cankarjev dom Vrhnika, lahko ljubitelji filmske umetnosti zopet uživate v uspešnicah različnih žanrov. Ekipa Kina Vrhnika misli na vse - na najmlajše, ki si lahko ogledajo animirane uspešnice, na mladino, na tiste, ki se želijo sprostiti, in tudi na bolj zahtevno publiko. Z mislijo na zadnje omenjene, na filmoljube, ki pričakujejo od filma tudi nekaj več, so pripravili veliko izbiro ART filmov, ki si jih lahko v oktobru ogledate po znižani ceni vstopnic za samo 3 € (redna cena vstopnice je 4 €).

Zakaj se torej ne bi podali na Vrhniko in med drugim uživali tudi v kakovostnem kino programu? Filme si ogledate v klimatizirani, udobni dvorani Cankarjevega doma na Vrhniki, ki je od Ljubljane oddaljena le kratkih 20 minut vožnje, od Postojne in Kranja dobre pol ure. Celoten program najdete v našem Koledarju dogodkov, vstopnice pa kupite v TIC Vrhnika med delovnim časom, pol ure pred predstavo na blagajni Cankarjevega doma ali prek mojekarte.si.

Še zanimivost - v Cankarjevem domu Vrhnika so se filmi začeli vrteti že leta 1938, kmalu po njegovi slavnostni otvoritvi. Filmske predstave so bile vedno dobro obiskane, program kvaliteten in konkurenčen drugim kinematografom. V začetku 40-ih let je bil vrhniški kino eden izmed najboljših v Sloveniji. (Vrhniški razgledi št. 11, 2010)