Show menu

Nove informativne table v Retovju

20. 1. 2015
Retovje se po novem predstavlja na sodobno zasnovanih informativnih tablah
Priljubljena sprehajalna pot skozi Retovje je v zadnjih decembrskih dneh pridobila pomembno novost - sodobno zasnovano informativno točko. Ko se iz smeri Mirk sprehodite čez slikoviti most nad jezom in še nekaj metrov naprej, boste hitro zagledali štiri informativne table. Postavljene v krožen modul vabijo sprehajalce v svoj kotiček, kjer je na zanimiv in slikovit način predstavljeno območje, v katerem se nahajajo.

Poznate imena izvirov Velike Ljubljanice v Retovju? Veste, koliko žag in mlinov je nekoč stalo tu? So vam poznani potopi v vodne jame? Informativne table vam razkrijejo vse to in še več ... Znotraj informativne točke se nahaja klopca, na kateri se lahko sprostite in v miru prebirate informacije o slikoviti dolini Retovja. V vročih poletnih dneh vam bo pri tem senco zagotavljalo drevesce, ki je posajeno prav v središče modula. 
 
Oblikovna zasnova in izvedba sta plod znanja lokalnega podjetja Delavnica d.o.o.. Strokovne vsebine je uredila Maša Bratina (KPLB) v sodelovanju z izr. prof. dr. Mihaelom Brenčičem (Oddelek za geologijo NTF UL) in dr. Alešem Smrekarjem (Geografski institut Antona Melika, ZRC SAZU). Avtor ilustracij je Marijan Pečar. Celotni projekt je koordiniral Zavod Ivana Cankarja, ki bo v letu 2015 nadaljeval z označevanjem zanimivih točk med Retovjem in Močilnikom.