Show menu

Noč na Vrhniki - največja zabava v mestu

17. 6. 2018
Da je tradicionalna Noč na Vrhniki največja zabava v mestu že dolgo ni dvoma - vsako leto jo obišče več tisočglava množica obiskovalcev in tudi letos ni bilo nič drugače. Program se je začel ob pol sedmih zvečer z nastopi otroških plesnih skupin (Plesna šola Petka), s čimer je organizator poskrbel za najmlajšo publiko. Prvič letos pa je sočasno že od zgodnjih dopoldanskih ur na sosednji ploščadi potekal tudi frizerski mraton. Preko trideset frizerjev, frizerk in vizažistk se je 12 ur trudilo za lepe pričeske obiskovalcev in njihov make-upov. Dogodek je bil dobrodelne narave: obiskovalci so bili omenjenih storitev deležni v zameno za prostovoljni prispevek. Malo pred polnočjo je Neška iz istomenskega frizerskega salona na Stari cesti, ki je bila pobudnica maratona, obelodanila zbrano vsoto: 2.413,42 €. Sredstva bodo namenili v dobrodelne namene za počitnice in šolske potrebščine otrok iz socialno ogroženih družin. 

Sicer pa so večer z glasbo obarvale domače in tuje zvezde. Osrednja skupina je bila Plavi orkestar z legendarnim Sašem Losićem, ki ni pustil nikogar ravnodušnega. Pred tem je več tisoč glavo publiko ogreval Miran Rudan z lastnimi in zimzelenimi melodijami Pop Designa. Organizatorji so tudi letos pripravili poslastico za lokalno mladino, ko so na oder povabili največjo lokalno mega zvezdo po imenu Challe Salle. Veliko pozornosti pa je tako s svojim glasom kot stasom pritegnila Alya. Najbolj vztrajne zabavljače je proti jutru pospremil nekdanji Pankrt Pero Lovšin.

Noč na Vrhniki je potekala v organizaciji prireditvene agencije Interplan, Zavoda Ivana Cankarja Vrhnika ter Občine Vrhnika. 
Gašper Tominc, foto: GT