Show menu

Majsko dogajanje na Vrhniki

25. 4. 2018
V maju boste res lahko izbirali med mnogimi dogodki ... Veliko jih je uvrščenih v vsakoletne Cankarjeve dneve, med drugim tudi Prvomajski piknik v Starem malnuDan odprtih vrat Cankarjeve spominske hiše in kar dve brezplačni vodenji Po poti Cankarjeve mladosti - 5. maja in 10. majagledališko-stripovski performans Cankar strip in seveda Festival kave, na katerem pač ne smete manjkati :)

V Kino Vrhnika prihajajo novi super filmi. Najmlajši bodo uživali v animirani pustolovščini Dvigni sidro, pustolovščinah Poldija (tudi 3D različici) in Jamskega človeka, odrasli smejali že 5. nadaljevanju legendarne franscoske komedije Taksi, uživali v uspešnicah, kot sta Deadpool 2 in Solo: Zgodba Vojne zvezd. Zvrstilo se bo tudi kar nekaj filmov z Liffa in v filmskem dopoldnevu izvrstna animirana biografska drama Z ljubeznijo, Vincent: Van Goghova skrivnost.

V Tehniškem muzeju Slovenije bodo potekali Dnevi elektrotehnike, odpirajo novo razstavo Martin Sever, oče prvega slovenskega kombija, pripravljajo pa tudi zanimive delavnice ... Na razstavišču Moja Ljubljanica bodo imeli na Mednarodni muzejski dan, 18. maja, prost vstop med 15. in 18. uro, udeležite pa se lahko tudi javnih sobotnih vodenj, 10. maja s poudarkom na Cankarjevi Vrhniki in 19. maja vodenja za družine.

Veliko smo že našteli, kajne? Pa je to šele manjši del ... Oglejte si celoten koledar v elektronski verziji, tiskana pa bo tudi kmalu v TIC Vrhnika :)