Show menu

Silvestrovanje le za najmlajše

3. 1. 2018

V družbi na splošno velja, da so mladi naprednejši, zato se nemara res ne gre čuditi, da so slovo od starega leta jemali prej kot njihovi starši in stari starši. Ta izvenserijski dogodek se je pripetil v telovadnici osnovne šole Ivana Cankarja v dopoldanskih urah predzadnjega dne preteklega leta.

Iz Zavoda Ivana Cankarja, ki je pripravil prostor in poskrbel za zabaven program, so potrdili, da česa podobnega v znani zgodovini Vrhnike še ni bilo, pa čeprav Cankarjevo mesto že kako stoletje nosi naziv prečudnega kraja. Odziv je bil prav navdušujoč, saj so obiskovalci zapolnili vsa obstoječa sedišča in tudi nekaj stojišč, seveda predvsem starejši spremljevalci in gledalci. 

Mladina ob izbranem petju in animaciji pravljično odete Damjane Golavšek namreč ni imela obstanka, razsežna telovadnica pa je tudi sicer vabila k igri, tekanju in plesu. Ples je bil pravzaprav vsebina, ki je ta dan res ni manjkalo. Za to je poskrbela pravcata vojska mladih plesalk in plesalcev Plesne šole Urška, ki so si izmenjevali oder med prikazi od bolj umirjenih plesnih korakov do prav vratolomnih akrobatskih točk. 

Kmalu pa je nastopil vrhunec otroškega silvestrovanja, z odštevanjem sekund do dvanajste ure, ko so v zrak poleteli konfeti. Mladi so vstopili v novo leto. Nekaj minut pozneje so otroci z glasnim skandiranjem priklicali v prostor še Dedka Mraza, ki je nato sedeč pod okrašeno jelko iz globokega koša delil sladka darilca med razigrano občinstvo. Vstop v novo leto, kot malo takšnih. Pa še v posteljo ni bilo treba iti takoj zatem.

Damjan Debevec, Foto: GT

Klik do celotne fotogalerije :)