Show menu

Praznični december bo pester

28. 11. 2017
Decembra se bodo praznično obarvani dogodki kar vrstili - Miklavžev in Božično-novoletni sejemprižig prazničnih lučkpohod otrok z baklami in miklavževanje, raznovrstni koncerti in otroške predstave, otroško silvestrovanje v dvorani pri OŠ Ivana Cankarja in 'pravo' na Sodnijskem trgu s skupino Obvezna smer

Na Ta veseli dan kulture bodo svoja vrata na Vrhniki odprli Cankarjeva spominska hiša, razstavišče Moja Ljubljanica in Tehniški muzej Slovenije. Cankarjevo spominsko hišo boste imeli priložnost brezplačno obiskati tudi 11. decembra, na 99. obletnico pisateljeve smrti.

Že omenjenim se bodo pridružili številni ostali dogodki - nočni pohod na Planino, pohod po poti Cankarjeve matere, predavanja in predstavitve knjig ter odlične filmske projekcije v Kinu Vrhnika (tudi s filmi z letošnjega Liffa). Na vrhniški oder prihajata tudi Bonifacij in Marija v Iskreni spovedi, 20. decembra pa Ranko Babić z Moško copato. Vstopnice za obe predstavo so že na voljo.

Spletno verzijo koledarja dogodkov lahko prelistate spodaj, tiskana izdaja pa bo v TIC Vrhnika na voljo že v naslednjih dneh.