Show menu

Cankar v stripu

15. 11. 2017
Foto: FB Cankar v stripu
Foto: FB Cankar v stripu
Foto: FB Cankar v stripu
Foto: FB Cankar v stripu
Foto: FB Cankar v stripu
Foto: FB Cankar v stripu
Približuje se že leto 2018 - Cankarjevo leto, ko bomo počastili 100. obletnico smrti največjega slovenskega pisatelja, Ivana Cankarja. V okviru dogodkov in celotnega program pa bodo že v ponedeljek, 20. novembra, izšle 3 avtorsko drzne interpretacije del Ivana Cankarja - Cankar v stripu.

Trije avtorji, Andrej Rozman Roza, Boštjan Gorenc - Pižama in Žiga X Gombač, so sprejeli velik izziv in odgovornost za sodobno interpretacijo treh izbranih poglavij iz fascinantno obsežnega Cankarjevega opusa. 

  • Andrej Rozman Roza in Damijan Stepančič sta premlevala Hlapce in ustvarila strip: Hlapci – ko angeli omagajo.
  • Žiga X Gombač in Igor Šinkovec sta pravičniško premišljevala Hlapca Jerneja in njegovo pravico in ustvarila stripovsko basen Hlapec Jernej in pasja pravica.
  • Boštjan Gorenc - Pižama in Tanja Komadina sta pretresala Moje življenje ter spisala in izrisala Moj lajf.
Komplet Cankar v stripu lahko naročite preko e-sporočila na skrateljc@gmail.com; cena kompleta je 29 EUR.

Na dan izida stripov, 20. novembra, se bo v Cankarjevem domu Ljubljana odvil tudi gledališko-stripovski performans Cankar strip, v katerem bodo nastopili  Andrej Rozman Roza, Boštjan Gorenc - Pižama in Žiga X Gombač, uživali pa boste lahko tudi v ilustracijah, ki so jih izrisali Damijan Stepančič, Igor Šinkovec in Tanja Komadina. Več informacij dobite na spletni strani Cankarjevega doma.

Več informacij o projektu: Cankar v stripu.