Show menu

Preživite 8. februar na Vrhniki

25. 1. 2017
Foto: Gašper Tominc
Foto: Gašper Tominc
Ilustracija: Igor Rehar, MGML
Ilustracija: Igor Rehar, MGML

V sredo, 8. februarja, na Prešernov dan, bosta svoja vrata odprla Doživljajsko razstavišče Ljubljanica in Cankarjeva spominska hiša. V razstavišču si boste lahko med 10. in 18. uro tako brezplačno ogledali priljubljeno stalno razstavo Moja Ljubljanica, čez dan pa bodo potekala tudi številna vodstva.
V okviru razstave je še do konca februarja na ogled izjemna najdba: najstarejše leseno kolo s pripadajočo osjo na svetu, staro kar 5.200 let. Kolo so odkrili prav tu, na Vrhniki. V doživljajskem razstavišču bo ob 19. uri potekalo tudi javno predvajanje radijske igre Bobri - Vrh.

Svoj izlet na Vrhniko lahko podaljšate in popestrite tudi z obiskom Cankarjeve spominske hiše, skozi katero vas bodo popeljali naši izkušeni vodiči. Prisluhnite zgodbam in anekdotam o največjem slovenskem pisatelju in razvajajte svoje brbončice s pokušnjo Cankarjeve kave, ki jo pražijo v butični pražarni na Vrhniki.

Na dan slovenskega kulturnega praznika bodo potekali tudi drugi zanimivi dogodki, kot sta npr. koncert Nece Falk v Cankarjevem domu Vrhnika ali branje Cankarjevih tekstov in pogovor z Ivanom v Starem malnu.

Vabljeni, da si o dogodkih preberete več v našem koledarju in da 8. februarja obiščete Vrhniko. Uživajte v kulturi in zaokrožite dan s kosilom v kateri izmed vrhniških gostiln. Privoščite si slastne vrhniške štruklje in popijte Cankarjevo skodelico kave.