Show menu

Vabljeni na proaktivno kavarno

7. 11. 2016
Doživljajsko razstavišče Moja Ljubljanica Vrhnika, Zavod Ivana Cankarja Vrhnika ter Društvo moderatorjev Slovenije vas ob mednarodnem tednu moderiranja vabijo na srečanje »Ideje za Vrhniko, s skupnimi močmi do bolj kakovostnega življenja za vse«.


Vabljeni na t. i. Proaktivno kavarno v torek, 15. novembra 2016, ob 17. uri v pritličju Doživljajskega razstavišča Moja Ljubljanica v Kulturnem centru Vrhnika, Tržaška 32. Prijave do 14. 11. 2016PRIJAVA

V proaktivni kavarni boste imeli kot udeleženec priložnost spoznati način proaktivnega in vključujočega skupinskega dela ter hkrati imeli možnost bodisi razviti svoje ideje in predloge za nove projekte ali pa pomagati drugim udeležencem razvijati ideje, ki bi lahko doprinesle k bolj kakovostnemu skupnostnemu življenju na Vrhniki.


Program proaktivne kavarne:

  • 17.00:  Odprtje srečanja in predstavitev pobud
  • 17.30:  Trije cikli omizij za razvijanje pobud (z vmesnim odmorom)
  • 19.30:  Skupna žetev rezultatov
  • 20.00:  Zaključek

Kako proaktivna kavarna poteka? Metoda proaktivna kavarna omogoča kreativne in k akciji naravnane pogovore med udeleženci, ki so vabljeni, da pridejo na srečanje z iniciativami, projekti, idejami, vprašanji ali drugimi vzgibi, za kar čutijo, da jih nagovarja in bi želeli preveriti druga mnenja o tem ter pridobiti pomoč pri realizaciji pobud.

Medtem ko se udeleženci v sproščenem vzdušju selijo od mize do mize, se pogovori med seboj povezujejo, razvijajo in nadgrajujejo, ideje med seboj »oprašujejo ali oplajajo«, udeleženci pa drug drugemu nudijo nove poglede in uvide o vprašanjih in temah, ki so pomembne v njihovem življenju, delu, organizaciji ali skupnosti. Cel proces traja približno tri ure. Število možnih idej, ki se na eni delavnici lahko razvija in oplaja, pa je odvisno od števila udeležencev - več kot je udeležencev, več idej je možno razvijati.

Proaktivno kavarno bo vodila ekipa izurjenih voditeljev skupinskih procesov, zbranih v Društvu moderatorjev Slovenije.

Število mest je omejeno, zato se prosimo prijavite na zgornjo povezavo.