Show menu

Spoznavanje Ljubljanskega barja na kolesu

22. 8. 2016
foto: Klemen Gostič
foto: Klemen Gostič

V soboto, 27. avgusta, organizirata Ljubljanska kolesarska mreža in HUD Karel Barjanski v sodelovanju s Krajinskim parkom Ljubljansko barje in Tehniškim muzejem Slovenije ter podpori Turizma Ljubljana kolesarsko spoznavanje naravnih vrednot in kulturne dediščine Ljubljanskega barja. Dogodek bo potekal v okviru Zelene prestolnice Evrope.

Odločite se lahko za eno od treh različic izleta:

  • udeleženci prve skupine se bodo ob 9.00 oz. ob 9.30 podali iz stare Ljubljane (Breg) in kolesarili do Tehniškega muzeja Slovenije v Bistra, nazaj pa jim bo iz Borovnice pomagal vlak
  • udeležnci, ki bodo izbrali drugo različico, se bodo do Podpeči pripeljali z ladjico, odkolesarili do Tehniškega muzeja Slovenije in se nazaj v Ljubljano vrnili z vlakom
  • tretja skupina bo kolesarila samo do Podpeči in se od tam vrnila nazaj v Ljubljano z ladjico (primerno za posameznike z manj kondicijske pripravljenosti).

Izlet je primeren za vse z osnovno kondicijo in kolesi, ki lahko vozijo tudi po slabših makadamskih cestah. Vožnja bo potekala skladno s cestnoprometnimi predpisi. Otroci do 14. leta morajo voziti v spremstvu vsaj enega od staršev ali skrbnikov in morajo obvezno imeti kolesarsko čelado!

Maksimalno število udeležencev za posamezno različico: 30. V primeru slabega vremena bodo izleti v soboto, 3. septembra 2016!

PLAČILO IZKLJUČNO Z GOTOVINO NA ŠTARTEM MESTU! ČLANI LKM S PLAČILOM IZLETA V KATERIKOLI VARIANTI PORAVNAJO TUDI ČLANARINO ZA LETO 2016

Prijave so obvezne in se sprejemajo do 24. avgusta 2016 preko e-prijavnice.

Več informacij najdete v FB objavi Ljubljanske kolesarske mreže, dobite na lkm@kolesarji.org ali preko telefona 041 222 783 (Andrej).