Show menu

Knjižne novosti in druge sladkosti

18. 2. 2016
V TIC Vrhnika sta se na policah znašli dve knjižni novosti - knjiga Slovenska pisateljska pot in knjiga avtorja Jerneja Feferja, Ljubljanica, reka s sedmimi imeni. 
Prvo delo je vodnik po domovanjih 106 slovenskih pesnikov in pisateljev ter del istoimenskega projekta. Slovenska pisateljska pot je rastoč projekt Društva slovenskih pisateljev, ki oživlja in predstavlja literarno dediščino. Namenjen je obiskovanju, spoznavanju in doživljanju slovenskih pokrajin kot »literarnih pokrajin«. Vodnik opisuje to pot in nas napotuje nanjo. Ena od postaj na SPP je tudi Vrhnika oziroma Cankarjeva spominska hiša, pred katero smo 11. decembra 2015 odkrili informativno tablo, še en del tega ogromnega projekta. 

V drugi knjigi - Ljubljanica, reka s sedmimi imeni - njen avtor predstavlja tok reke Ljubljanice. Reke, ki na svoji dolgi poti večkrat ponikne in se nato spet pojavi na površju z drugim imenom. Od prvega do zadnjega izvira Ljubljanica kar sedemkrat spremeni svoje ime in je zato edinstvena na svetu. Fefer je tok reke vključil v zgodbo tako, da ta ni zanimiva le za branje, temveč lahko služi tudi kot didaktični pripomoček.

Vabljeni k nakupu ene, druge ali morda obeh knjig, ki sta lahko čudovito darilo za vam najbližje ali zase. Da pa bo to darilo še lepše, imamo za vas tudi sladko pregreho, Cankarjevo čokolado, enega naših najpopularnejših vrhniških spominkov. Ročno delana temna čokolada s kavo ali brez je priljubljena tako pri obiskovalcih iz drugih krajev kot tudi pri Vrhničanih samih. Verjemite, polica, kjer so razstaveljene, pritegne mnogo pogledov ...

Za vse, ki želite izvedeti več o projektu Slovenska pisateljska pot, je tu še video: