Show menu

Na Vrhniko ... Na lepše

17. 10. 2015
V petek, 16. oktobra, je bila Vrhnika še enkrat več v središču pozornosti TV gledalcev. Cankarjevo mesto se je namreč predstavljalo v priljubljeni oddaji o turizmu, Na lepše. 
Snemalno ekipo z voditeljico Marjano Grčman in predstavnico Zavoda Ivana Cankarja Vrhnika, Marijo Zakrajšek, ste lahko na Vrhniki srečali v začetku oktobra. Podali so se v Cankarjevo spominsko hišo, kjer jim je naš vodič, Damjan Debevec, predstavil največjega slovenskega pisatelja in dramatika. 

V nadaljevanju prspevka je delček  svoje zgodbe predstavil Omar Escobar, ki je na Vrhniki s svojo ženo, Katjo, ustanovil pražarno kave. V Escobar pražarnici vrhunskih kav ustvarjajo veliko število dišečih kavnih mešanic, ki razveseljujejo ljubitelje kave, posebna pa je Skodelica kave, ustvarjena z mislijo na Cankarja. Turško mešanico Cankarjeve skodelice kave vam postrežejo v Gostilnici Stara kašča, v zavetišču na Planini nad Vrhniko in v gostilni Bajc.

V vseh omenjenih, zraven pa še v gostilnah CH in Pri Kranjcu ter v restavraciji Mantova, lahko svoje brbončice razveselite tudi z vrhniškimi štruklji s suhimi slivami. Te je ekipa Na lepše jedla v zavetišču na vrhu 733 m visoke Planine nad Vrhniko, kjer so se povzpeli tudi na leseni razgledni stolp. Z vrha stolpa se ob jasnejših dnevih odpira čudovit razgled na okolico in vse do Triglava.

V zadnjem delu prispevka vas bo prevzela želja po vrčku piva. Seveda ne katerega koli, ampak tistega iz vrhniške pivovarne Človeška ribica (Human Fish Brewery). Pivovarno je ustanovil Matthew Charlesworth, Avstralec, ki sedaj z majhno, a predano ekipo uspešno osvaja ljubitelje piva tako doma kot tudi po svetu na različnih dogodkih in sejmih. 

Torej, nikar ne odlašajte, oglejte si posnetek oddaje Na lepše, v katerem so predstavljene lepote Vrhnike.