Show menu

Dnevnikova turistična izvidnica na Vrhniki

5. 8. 2015
Dnevnikov turistična izvidnica na Vrhniki: Mesto pod klancem, kjer diši po Cankarjevi kavi

Yulia Shmidt in Evguenia Breskvar, od Dnevnika poslani izvidnici, sta bolj malo vedeli o Vrhniki. Yulia le, da je tu Tehniški muzej Slovenije, saj ga je obiskala že prvo leto, ko je prišla v Slovenijo, in ji je ostal v izjemno lepem spominu, Evguenia pa je Vrhniko poznala predvsem kot Cankarjevo mesto.

Izvidničarki sta preživeli noč v hotelu Mantova, od tam pa sta se odpravili v TIC, kjer sta bili prijetno presenečeni nad prijaznostjo in pomočjo osebja ter nad ponudbo spominkov. Obiskali sta Tehniški muzej Slovenije, Pivovarno Humanfish, Cankarjevo spominsko hišo in se sprehodili do Sv. Trojice.

Nad Vrhniko sta bili pozitivno presenečeni. Z njunimi besedami: »Brez težav lahko narediš enodnevni izlet na Vrhniko, tako za družino kot za turiste, in ni treba, da si ogleduješ le naravne znamenitosti. Lahko greš v tehniški muzej, Cankarjevo hišo, nekaj poješ in že mine dan. Opazili sva tudi, da organizirajo za skupine dvourno vodenje po poti Cankarjeve mladosti. Res nisem vedela, da so blizu Ljubljane mesta, ki so sicer majhna, a lahko preživiš tam ves dan, pa ti ni dolgčas. Dan je minil hitro, vseskozi se je kaj dogajalo, družili sva se z ljudmi, ki so prijetni, odprti, svetujejo, pomagajo, veliko vedo. Lep vtis sem dobila in preživeli sva krasen dan.«