Show menu

Poletje na Vrhniki

Park samostojnosti, pred TIC Vrhnika,

MOJCA POKRAJCULJA, Gledališče Zapik

Dolžina: 35’ / 3+

Kako spravimo deklico v lonček? Pa še medveda in kup drugih? Lahko, če smo v lutkovnem gledališču. Vsi se zatečejo vanj pred mrazom, ki ščipa, zbada, spodnaša in pritiska. A tam se težave šele začnejo. Mehke pisane lutke v pravem glinastem loncu, kup verzov in petja …

Besedilo je prejelo Zlato hruško, predstava pa 25 zlatih zvezdic.


GEOLAB - Otroške ustvarjalne delavnice  o fosilih, kamninah in mineralih.

Otrokom bomo približali fosilne ostanke, kamnine in minerale z vidika geologa ter jih seznanili z geološkim laboratorijskim delom. Z aktivno udeležbo se bodo otroci seznanili z različnimi načini preparacije fosilnih ostankov in izdelovanjem odlitkov nekaterih fosilnih ostankov, kot so amoniti, brahiodi ali celo dinozavri. Vsak udeleženec si bo lahko izdelal svoj odlitek, ga pobarval in odnesel domov za spomin. Nekoliko starejšim otrokom bomo predstavili aplikacijo določevalnega kamninskega ključa KamenCheck, ki je nameščena na mobilnih napravah. KamenCheck je za uporabo zanimiv in inovativen, ker ponuja učenje tudi naravi, pri tem pa vzpodbuja zanimanje otrok za geologijo in naravoslovje nasploh.


Zraven še: delavnice izdelovanja nakita, ustvarjalne delavnice, poslikave obrazov, igranje igre štrbunk, šivanje in krpanje z Depojem in igranje z legokockami. Tudi za starše bo poskrbljeno, saj bo z nami Knjižnica pod krošnjami.