Show menu

Delovna akcija pri Ajdovskem zidu 11. 5. 2019

pri Ajdovjskem zidu,
V gozdu na Zaplani se skrivajo arheološki ostanki rimskega zidu iz 3. stoletja, ki je dolga stoletja sameval v pozabi, obrasel z drevjem, grmičevjem in podrastjo. Danes velja za največji rimski spomenik na slovenskih tleh, zato ga želimo znova predstaviti krajanom, popotnikom in obiskovalcem ter vsem, ki se navdušujejo nad še neodkritimi biseri zgodovine.

V preteklem letu smo v Zavodu Ivana Cankarja Vrhnika ob ostankih te antične gradnje speljali novo tematsko pešpot in jo opremili z informativnimi tablami in drugimi interpretativnimi elementi. Dostop do zidu ste nam pomagali izkrčiti prostovoljci in prostovoljke, za kar smo vam še posebej hvaležni.

Tudi tokrat se na vas obračamo z vabilom, da nam pred slovesno otvoritvijo poti pomagate olepšati okolico zidu, ko bomo pokosili spet ozelenelo rastje, pograbili listje,natrosili sekance … To bo hkrati tudi priložnost, da vas čisto prvič popeljemo po poti s strokovnim vodenjem.

Če se nam želite pridružiti, se oblecite v trpežna oblačila in obutev, s seboj pa prinesite zaščitne rokavice, nekaj delovnega orodja (grablje, škarje za obrezovanje …) ter seveda – dobro voljo. Za pijačo, malico in kosilo bo poskrbljeno.

Zbor: 11. maja ob 9h pri avtobusni postaji Cesarski vrh na Tržaški cesti

Zaključek: ob 13h – na skupnem kosilu


Informacije in prijava 031 605 350

Akcijo organizira Zavod Ivana Cankarja Vrhnika v okviru projekta Claustra+ v sklopu programa sodelovanja Interreg V-ASlovenija – Hrvaška.