Show menu

Poletje na Vrhniki in Knjižnica pod krošnjami

Park samostojnosti (pred TIC Vrhnika),
Princeska JokicaImprovizirana komična pravljicaZgodba se vrti okoli mišje princeske po imenu Jokica. Jokica veliko joče. Zakaj? Ker misli, da se ji otroci smejijo, ker je miš. Ona pa si takooo želi biti princeska. Zato ji nikar ne povejte, da je miš … Princeska Jokica je stoječa improvizirana komična pravljica za otroke, kjer se srečajo en klovn in mogoče veliko lutk.

Cirkuške delavnice V okviru cirkuških delavnic boste otroci spoznali številne žonglerske in ravnotežne rekvizite, nekateri so edinstveni v Sloveniji! V sklop cirkuških delavnic spadajo tudi različne zabavne samostoječe igre, kot so umivanje na klovnski način, bumbrv in tri v vrsto na  žonglerski način. Pozabavali pa se bomo tudi z baloni.


Legoigralnica Kocke LEGO so ena najbolj priljubljenih igrač zadnjih desetih let. Popularnost kock gre pripisati revolucionarnemu sistemu, saj omogoča sestavljanje praktično katerih koli dveh kock. To pomeni, da je možno sestaviti skoraj neskončno število različnih kombinacij, kar zelo pripomore k razvoju otrokove domišljije in ustvarjalnosti.

Poslikava obrazov Je zabaven način preobrazbe, s katero se bodo otroci prelevili v svoje najljubše pravljične junake s pomočjo profesionalne veščine poslikavanja. Vrsta je vedno dolga zato pridite zgodaj.

Izdelava nakita Za punce, ki bi rade bile še lepše, vabimo na delavnice izdelovanja nakita.

Izdelovanje dišavnih vrečk iz blaga V sodelovanju z DEPO Vrhnika bomo izvedli delavnico izdelovanja vrečk iz blaga, v katero boste lahko nato dali dišeče posušene rastline kot so sivka, lovor in divji kostanj. Vrečke lepo dišijo, hkrati pa odganjajo molje.

Knjižnica pod krošnjami je zamišljena kot priročna zbirka branja. Med nabranimi knjigami, časopisi in revijami so zastopane vse zvrsti in mnogi formati, primerni mirnemu okolju izbranih mestnih površin. Glavno vlogo imajo knjižne novosti, ki ponujajo vpogled v najnovejšo knjižno produkcijo. Knjižnica sodeluje s celo vrsto založb, zato je v njenih vrstah zbranih veliko svežih naslovov. Hišna specialiteta so tudi mnogi domači ter tuji časopisi in revije. Knjiga v naravi je pozabljeno zadovoljstvo. Zato se vrača s toliko več žara in vas vabi med svoje privržence. 

Veliko bo listanja, ustvarjanja, risanja, izdelovanja in poslikanih obrazkov. 

Otroci ob petkih bo v parku na Vrhniki zabavno. Pridite, z vami bo še lepše!