Show menu

Poletje na Vrhniki in Knjižnica pod krošnjami

Park samostojnosti (pred TIC Vrhnika),

Pošastozavri in jabolko spora Ceratozaver si želi bili strašen. Alozaver pa s svojimi velikanskimi zobmi še bolj grozljiv. In strašansko grozovit hoče biti tudi komaj izvaljeni Tiranozaver. Ko ti dinozavri zaropotajo in zarohnijo zahtevajo, da se neha vrteti celo Zemlja. Rastlinojedi dinozavri trepetajo in bežijo pred njimi. Ampak potem, prestrašeni dinozavri staknejo glave skupaj in s pametjo vso to strašnost z enim zamahom premagajo!

Dedek in vnuk “Dedek si ravno želi preživeti nekaj časa v miru in z dobro knjigo pred seboj, ko ga z nepričakovanim obiskom preseneti vnuk. Sprva gre dedku obiskovalec precej v nos, nato pa počasi začneta iskati svoje skupne točke in odkrivati medsebojna čustva.”Predstava odraža dinamiko med mladimi in starimi in je s svojo pripovedjo brez besed primerna tudi za najmlajše in tudi tiste, ki ne razumejo slovenščine.

Poslikava obrazov Je zabaven način preobrazbe, s katero se bodo otroci prelevili v svoje najljubše pravljične junake s pomočjo profesionalne veščine poslikavanja. Vrsta je vedno dolga zato pridite zgodaj.

Delavnice (Depo Vrhnika) izdelovanje oblačilc za punčke in cofkov iz preje.

Legoigralnica Kocke LEGO so ena najbolj priljubljenih igrač zadnjih desetih let. Popularnost kock gre pripisati revolucionarnemu sistemu, saj omogoča sestavljanje praktično katerih koli dveh kock. To pomeni, da je možno sestaviti skoraj neskončno število različnih kombinacij, kar zelo pripomore k razvoju otrokove domišljije in ustvarjalnosti.

Knjižnica pod krošnjami je zamišljena kot priročna zbirka branja. Med nabranimi knjigami, časopisi in revijami so zastopane vse zvrsti in mnogi formati, primerni mirnemu okolju izbranih mestnih površin. Glavno vlogo imajo knjižne novosti, ki ponujajo vpogled v najnovejšo knjižno produkcijo. 

Veliko bo listanja, ustvarjanja, risanja, izdelovanja in poslikanih obrazkov. Otroci ob petkih bo v parku na Vrhniki zabavno, pridite z vami bo lepše!