Show menu

Poletje na Vrhniki in Knjižnica pod krošnjami

Park samostojnosti (pred TIC Vrhnika),

Mala murska deklica Mala Murska deklica je doma pod rečno gladino, prav tam, kjer mlin na Muri obrača svoje kolesje dan za dnem in štorklje pridno čuvajo svoja gnezda. Še nikoli ni videla kaj je »tam čez hrib« in dnevi se ji zdijo neznansko dolgočasni. Njen najboljši prijatelj štrk Joži pa je pravi popotnik. Videl je že pol sveta in Mala Murska deklica ima najrajši zgodbe iz njegovih potovanj. Nekega dne pa si tudi sama zaželi videti kaj je tam čez, če je voda morda bolj modra in, če veter piha bolj zabavno in, če sonce vzhaja bolj oranžno. Zato zapusti domači zaliv Mure in se odpravi iskat zgodbe iz sveta. Doživi veliko lepega, na svoji poti spozna veliko prijateljev in novih zgodb in nekaj najbolj pomembnega, kar želi deliti z vami. Predstava odkriva lepote Prekmurja in drugih skritih kotičkov Slovenije, zgodbe mest in prav posebno spoznanje, ki ga vsi poznamo, pa kljub temu potrebujemo Malo Mursko deklico, da nas na iskriv način spomni nanj. Pisano potovanje bo spremljala čudovita ljudska glasba, prirejena, kot je še niste slišali, in pomagala preplesti tradicijo s sodobnostjo in vse to na način, ki je blizu najmlajšim. Lepo bo, veselo in čustveno. Zagotovo vas bo zamikalo poiskati katero od pravljic, ki jih skriva dežela Murske deklice.

Legoigralnica Kocke LEGO so ena najbolj priljubljenih igrač zadnjih desetih let. Popularnost kock gre pripisati revolucionarnemu sistemu, saj omogoča sestavljanje praktično katerih koli dveh kock. To pomeni, da je možno sestaviti skoraj neskončno število različnih kombinacij, kar zelo pripomore k razvoju otrokove domišljije in ustvarjalnosti.

XXL družinske družabne igre Vas zanima, kako se lahko hkrati zabava vsa družina? Mi vemo – z velikimi, velikanskimi, ogromnimi XXL igrami. XXL igre so primerne za vse generacije, 0 – 99 let. Igrali se bomo ČLOVEK NE JEZI SE (klasična igra, z enakimi pravili kot mala namizna različica. Odlična sprostitev za štiri igralce z veliko igralno kocko na površini velikosti 2x2 metra) 4 V VRSTO (vodoravno, navpično ali poševno? V vrsto je potrebno zložiti štiri enake ploščke pred vašim nasprotnikom. XXL igra je visoka 1 meter) SPOMIN (Mmmory je odlična miselna igra. Cilj igre je poiskati čim več enakih parov. Igralne ploščice so velikega formata)

Poslikava obrazov Je zabaven način preobrazbe, s katero se bodo otroci prelevili v svoje najljubše pravljične junake s pomočjo profesionalne veščine poslikavanja. Vrsta je vedno dolga zato pridite zgodaj.

Delavnice (Depo Vrhnika) Krpanje zračnic.

Knjižnica pod krošnjami je zamišljena kot priročna zbirka branja. Med nabranimi knjigami, časopisi in revijami so zastopane vse zvrsti in mnogi formati, primerni mirnemu okolju izbranih mestnih površin. Glavno vlogo imajo knjižne novosti, ki ponujajo vpogled v najnovejšo knjižno produkcijo. 

Veliko bo listanja, ustvarjanja, risanja, izdelovanja in poslikanih obrazkov. 

Otroci ob petkih bo v parku na Vrhniki zabavno, pridite, z vami bo lepše!