Show menu

Prifarski muzikanti

Cankarjev dom Vrhnika,

V četrtek, 12. aprila, ob 20. uri bo v Cankarjevem domu Vrhnika prav poseben večer, namenjen vsem ljubiteljem ljudske in zabavne glasbe.

Nastopili bodo priljubljeni Prifarski muzikanti, ki so pred meseci navdušili v razprodanem Cankarjevem domu, kjer so obeležili tako imenovano Prifarsko desetko, s katero zdaj navdušujejo tudi drugod po Sloveniji.

Ljudsko pesem so vedno nosili s seboj, kamorkoli jih je že zanesla pot iz domače Fare, Kostela ob Kolpi, kjer je nastala tudi njihova najbolj prepoznavna Mlinarca.

Prifarci so že kar dolgo na svetu in dolgo na odrih. Letošnje leto je zanje jubilejno, saj slavijo 30 let obstoja skupine Prifarski muzikanti. Začeli so kot spremljevalna tamburaška skupina za domačo folkloro in po petih letih izdali svoj prvi plošček. Od takrat so jih izdali že 27! Pa tudi nagrad se je - poleg narečne popevke v Mariboru - že nekaj nabralo; recimo Zlati petelin za najboljšo etno album, dve zmagi na festivalu Etno Kostel, zelo svetleča in bleščeča zmaga na festivalu Slovenska popevka 2009 s pesmijo Tisti nekdo in kar 4 zmage na Festivalu narečnih popevk v Mariboru. Lani so se prvič preizkušali v Portorožu na festivalu melodij Morja in sonca in s svojo "Že nona mi je rekla, Tako kot je prav," poželi številne simpatije in sprejeli tudi odločitev, da s tekmovalnostjo na festivalih še kar ne bodo odnehali.

S pesmijo in vižami ohranjajo bogato in raznoliko slovensko ljudsko izročilo, odlikuje jih štiriglasno petje, glasbeniki kritiki pa jih - ne glede na to da zaigrajo skoraj vse kar jim pride pod prste - uvrščajo še vedno med najboljše etno glasbene skupine na Slovenskem.

Prifarci ostajajo v svoji tradicionalni zasedbi. Njihov šef je Martin Marinč, ki igra navadno harmoniko, na berdi in kitari je Mitja Ferenc, na tamburici Valentin Južnič, na violini Jernej Pečak, na braču Brane Počkar, na bugariji in kitari Uroš Obranovič in na klavirski harmoniki Toni Obranovič. 

Želimo vam pripraviti pester in presenečenj poln večer, z obilo slovenskih ljudskih pesmi, popevk, zimzelenih melodij, tujih uspešnic, pa tudi kakšna dalmatinska se bo našla.

Vstopnice za koncert so na voljo v TIC Vrhnika, na mojekarte.si, na eventim.si in na vseh Eventim prodajnih mestih (Petrol, pošta, OMV, …; informacije za Eventim mesta: 031 363 179).

Cena vstopnic: 

  • do 18. marca: 12 €
  • do 11. aprila: 15 €
  • na dan dogodka: 17 €