Show menu

Gledališki abonma in Izven: Žlahtni meščan

Cankarjev dom Vrhnika,
Foto: MGL
Foto: MGL
Molière je znamenito komedijo Žlahtni meščan ustvaril po naročilu svojega kraljevskega zaščitnika in službodajalca Ludvika XIV. ter jo leta 1670 s svojo gledališko skupino pred njim tudi krstno uprizoril. V živahni komediji s petjem in plesom, za katero je glasbo napisal utemeljitelj francoske nacionalne opere Jean-Baptiste Lully, se je osredotočil na temo napredovanja po družbeni lestvici. Bridko se je ponorčeval iz omejenega in povzpetniškega gospoda Jourdaina, ki mu v življenju sicer prav nič ne manjka, a se sramuje svojih meščanskih korenin in bi se rad za vsako ceno zrinil med aristokrate. 

Režija: Eduard Miler. Igrajo: Primož Pirnat, Iva Krajnc Bagola, Tina Potočnik Vrhovnik, Ana Dolinar Horvat, Jernej Gašperin, Gregor Čušin, Matej Puc, Ajda Smrekar, Mario Dragojevič k. g., Tomo Tomšič k. g., Milan Štefe / Mestno gledališče ljubljansko.

Cena vstopnice: 15 EUR. Nakup vstopnic je možen v TIC Vrhnika, na portalu mojekarte.si in pol ure pred dogodkom na blagajni Cankarjevega doma Vrhnika.