Show menu

Festival kave Vrhnika

Park pred Cankarjevim domom Vrhnika,

V soboto, 26. maja 2018, se bo med 9. in 20. uro odvil 3. Festival kave na Vrhniki. Nikar ne zamudite priložnosti za obisk tega s kavo obarvanega dogodka. Obljubljamo kavo, kavo in še enkrat kavo :)

Tudi letos bo dogodek namenjen predstavitvi slovenskih mikropražarn kave in butičnim blagovnim znamkam, ki so na tak ali drugačen način povezane s kavo. Predstavili se bodo zanimivi ponudniki, vsi ljubitelji dobre kave ste vabljeni na okušanje in degustiranje kave, kavnih napitkov, kavnih sladic in prigrizkov.

Glede na to, da je priprava kava v džezvi še vedno najpogostejši način priprave kave v slovenskih gospodinjstvih in da s tretjim valom kave v Slovenijo prihajajo vrhunske kave z različnih koncev sveta, smo letos smo na dogodek povabili svetovnega prvaka v pripravi kave v džezvi. To je grški mojster priprave kave Konstantinos Komninakis, ki nam bo predstavil in pokazal, da si lahko tudi v džezvi pripravimo vrhunsko skodelico kave. Seveda boste lahko kave po njegovem izboru in pripravljene izpod njegovih rok, tudi pokusili.

V sklopu festivala bo prvič v Sloveniji na ogled celotna zbirka razstave 400 let posod za kavo, razkrili pa bomo tudi, kakšno kavo je mati postregla Cankarju!

Ker smo Slovenci ljubitelji odličnih vin, bomo na festivalu potegnili vzporednice med svetovoma vrhunskih vin in vrhunskih kav. Podrobneje boste lahko spoznali dan in delo pridelovalcev kave, ki se z novimi praksami in sodelovanjem trudijo dvigniti kakovost pridelka. Za tiste željne spoznavanja novih okusov bomo organizirali tudi profesionalno okušanje kave oziroma cupping.

V kinodvorani boste lahko poznali življenje še enega svetovnega prvaka v pripravi kave. V filmu The Coffee Man bo predstavljena življenjska zgodbe Saše Sestica, ki je kot vojni begunec moral zapustiti Bosno. V Avstraliji pa se je s svojo predanostjo kavi uspel uveljaviti kot svetovno znani barist oziroma strokovnjak na področju priprave kave.

Dogodek bo potekal v prijetnem parku pri Cankarjevem domu Vrhnika, v primeru slabega vremena pa boste lahko v kavi uživali znotraj Cankarjevega doma in zunaj pod šotorom. Pofočkajte se tudi na našem Facebook dogodku Festival kave ;) 

Natančnejši program najdete nižje na strani.

Ponudniki, ki bodo z nami:

PROGRAM festivala kave

Degustacije

Okrogla miza s svetovnim prvakom v pripravi kave v džezvi 2016 Konstantinosom Komninakisom

Degustacija kav svetovnega prvaka Konstantinosa Komninankisa

Razstava: 400 let posod za kavo - prvič v Sloveniji

Kakšno kavo je mati postregla Cankarju?

Predstavitev dela in življenja na mikro nasadu kave & cupping

Delavnice kavnega pilinga in uporaba kave v naravni kozmetiki

Kava kot vrhunsko vino

Prihod in parkirišča