Show menu

Javno predvajanje radijske igre Bobri – Vrh

Doživljajsko razstavišče Ljubljanica,
3. program Radia Slovenija-program Ars, Stalna razstava Moja Ljubljanica, Zavod Ivana Cankarja Vrhnika in Cankarjeva knjižnica Vrhnika prirejamo v čast kulturnega praznika Javno predvajanje 3. dela radijske igre Bobri – Vrh.

Nastala je po 3. delu romanu z enakim naslovom, ki ga je napisal Janez Jalen in za radio priredil Jože Rode. Jalnovi BOBRI so priljubljeno in klasično čtivo, saj zgodovinsko in arheološko verodostojno dramatično pripovedujejo o pozni neolitski kulturi mostiščarjev na Ljubljanskem barju, torej pred približno štiri tisoč leti. V tretjem delu romana VRH Ostrorogi Jelen ob srečanju z neznano civilizacijo spozna, da bo njegov rod preživel le tako, da bodo svojo posest razširili tudi na kopno in nato od lovskega življenja prešli na poljedelstvo. Po javnem predvajanju radijske igre bo pogovor z nekaterimi ustvarjalci. Dramaturg je Pavel Lužan in režiser Jože Valentič

Število mest je omejeno, prijave zbiramo do zapolnitve mest na 041 354 203, na elektronski naslov mojaljubljanica@gmail.com ali osebno na informatorskem mestu razstave Moja Ljubljanica.