Show menu

Gledališki abonma in Izven: Kje sem ostala

Cankarjev dom Vrhnika,
Predstava Kje sem ostala preko odra raziskuje razvoj demence skozi dve perspektivi - osebno in družbeno. Interpretira intimni svet starejše gospe, ki se počasi izgublja v svojih spominih in se vedno manj zaveda sedanjosti. Svet okoli nje začne počasi razpadati na koščke, ki jih sestavlja v nove slike (svoje) resničnosti. Ob njej je nenehno prisoten sin, pomaga ji, vendar se ona vedno bolj oddaljuje. Razumevanje sveta bomo ujeli v interaktivno video scenografijo, ki se bo odzivala na misli in gibe mame z demenco. Njen svet poleg sina določa interaktivna medijska postavitev in z njo vstopa v dialog. Video na scenografskih objektih riše podobo njenega novo nastajajočega sveta, razkriva njene spomine in odnos do sedanjosti. 

Predstava izhaja iz resničnih dogodkov in poglobljene raziskave o demenci, kar ustvarjalci soočajo z medicinskim znanjem o bolezni in zgodbo umeščajo v širši družbeni kontekst naraščajočega števila starejših. Predstava razvije celoten spekter čustvovanj osebe z demenco in ponuja možno pot za razumevanje s strani svojcev. Pripoveduje se zgodbo o odnosu, ki ostaja, in spominu, ki odhaja.

Cena vstopnice: 15 €. Nakup vstopnic je možen v TIC Vrhnika, na portalu mojekarte.si in pol ure pred predstavo na blagajni Cankarjevega doma Vrhnika.