Show menu

Z Elanom do zvezd, Elan in njegovi predhodniki

Tehniški muzej Slovenije, Bistra pri Vrhniki,
V četrtek, 15. septembra 2016, vas ob 18.00 vabimo v Tehniški muzej Slovenije v Bistro pri Vrhniki na odprtje občasne razstave Z Elanom do zvezd. Elan in njegovi predhodniki.  
 
V Tehniškem muzeju Slovenije namenjajo v letošnjem letu posebno pozornost družbi Elan, ki že nekaj desetletij velja za eno najbolj prepoznavnih slovenskih blagovnih znamk. Delovna zadruga, tovarna, blagovna znamka Elan je zgodba ljudi, ki že več kot 70 let izdelujejo vrhunsko športno orodje. Posamezni Elanovi izdelki, predvsem smuči, postavljajo svetovne trende in verjamemo, da jih bodo tudi v prihodnje. Veliko športnikov so prav Elanove smuči pripeljale do zvezd.

Z občasno razstavo želijo obiskovalcem predstaviti izredno raznoliko Elanovo proizvodno dejavnost. Na ogled bodo posamezni športni pripomočki predhodnikov družbe (Rodar, JOR, Kolb-Predalič), krivilnik za les, nekaj pripomočkov za atletiko in hokej, trije najstarejši Elanovi stroji, zbirka najpomembnejših alpskih, skakalnih in tekaških smuči in snežnih desk, skibob, smučanka in mariner, maketa jadralnega letala, smuči za vodo, lesena kajaka enosed in dvosed, leseni kanu, maketi gliserja in jadrnice, nekaj otroških igral in koles Rog-Elan. Razstava bo obogatena tudi z video gradivom iz Arhiva RS in pričanji nekdanjih zaposlenih. 

Razstava bo na ogled do 17. septembra 2017.