Show menu

Poletje na Vrhniki

Park samostojnosti,

18:00  Vroča župa

Pripovedovalec Rok Kosec in glasbenik Goran Završnik, združena v duetu Vroča župa, sta pripovedovalski dvojec, ki ni manjkal na nobenem Pravljičnem ReŠetanju ekipe Za 2 groša fantazije, ko je ta še delovala. Rok kot spiker Radia Študent in Goran kot izkušen glasbeni improvizator sta v minulih letih ustvarila nekaj izjemnih interpretacij ljudskih pravljic, ki so s pomočjo zgoščenk Za 2 groša fantazije našle pot do številnih otrok. V njunemu tokratnem programu zagotovo ne bo manjkala zdaj že legendarna Podkovana žaba, pa tudi z osličkom bomo šli pogledat, kakšen je svet ... Zabava za vso družino.

18:40  Kako je prašiček gradil hišico

Predstava je nastala po o motivih angleške ljudske "O treh prašičkih". Nekoč je živel prašiček, ki je bil zelo vesel in razigran. Cele dneve bi se samo igral in plesal in pel. Medtem, ko se je prašiček zabaval, so ostali živalski prijatelji urejali svoje trdne domove. Kljub temu, da so ga opozorili, da po tem gozdu lomasti lačen volk, ga niso prepričali, da bi si zgradil trden dom. Zgradil si je hiško iz slame in čeprav ga je v njej malce zeblo, je bil z njo čisto zadovoljen. Čisto je pozabil na volka, ki se je nekega dne grozeče pojavil pred hiško …

18:00-20:00

Ustvarjajmo pod krošnjami

Kaj nam pripovedujejo različni koliščarski motivi? Na lončarski delavnici se bomo prepustili svoji kreativnosti in koliščarskim motivom ter se olepšali s koliščarsko poslikavo. Otroci bodo spoznali različne tehnike izdelave predmetov iz gline, lahko bodo rokovali z različnimi glinenimi izdelki v muzeju pod krošnjami.

Igre iz popotne torbe

Igrali se bomo preprosto, brez pripomočkov oziroma s predmeti iz našega vsakdana. Družili se bomo ob igrah s kamenčki, pisemci, ob igrah z metanjem, namiznih igrah in drugih igrah, ki se jih še danes igrajo otroci po različnih deželah sveta, nekatere pa so se igrali tudi že v pradavnini. Prav tako se bomo igrali tako, kot so se igrali že otroci Rimljanov. Otrokom bo na voljo tudi ustvarjalna delavnica, izdelali si bodo preprosto igračo za domov.