Show menu

Poletje na Vrhniki

Park samostojnosti,

18:00  Pravljice z Ireno Cerar

18:30 – 20:00  Kekčeve dogodivščine s predstavo Kekec in Pehta ali najboljša pastirska zabava daleč naokoli!

Kekčeve dogodivščine obsegajo animacijsko otroško predstavo ter zabavne dogodivščine po njej: zabavno animacijo na odru, družinske pastirske igre in zabavne ustvarjalnice.

Kekčeve dogodivščine so zabaven dogodek za vso družino. Namen in cilj je seveda animacijska zabava za otroke, ki je hkrati tudi poučna. Predstave vsebujejo globoko sporočilo o medsebojni povezanosti in trajnostni naravnanosti do okolja. Med Kekčevimi dogodivščinami pa se le-to praktično poglobi, saj se naučimo marsikaj o zdravilnih rastlinah, spoznamo igre, ob katerih so pastirci nekoč preživljali prosti čas ter pojemo slovenske ljudske pesmi, ob katerih poglabljamo zavedanje o svoji identiteti.

Kekec bo z veseljem predstavil otroško predstavo in vse zbrane povabil na zabavno rajanje v Kekčevih kotičkih. Najprej si bomo na glavnem odru ogledali prisrčno in animacijsko predstavo KEKEC IN PEHTA.

Kratka vsebina predstave: Kekec užene Pehto. Ne verjamete? Ni treba. Povabite ga kdaj k sebi, pa boste videli, slišali in začutili, kaj se je dogajalo na planini. Če bi poslušali Rožleta, bi bila Mojca še danes slepa deklica. Kekec pa Pehti zvito izmakne čarobne kapljice in potem … Saj boste videli. In ne pozabite: dobra volja je najbolja na vsej širni zemlji tej! Lica rdeča, smeh in sreča. To zaklad je: hej, juhej! Vsi gledalci so aktivno vključeni v predstavo. Predstava je nastala po istoimenski knjigi založbe Mladinska knjiga.

Po predstavi pa bodo sledile zabavne dogodivščine s Kekčevimi prijatelji ...

Pastirska zabava na glavnem odru

Na glavnem odru se bo odvijalo veselo rajanje za otroke. Tu bosta imela glavno besedo Kekec in Pehta. Pehta je od sedaj naprej najbolj prijazna teta daleč naokoli. Peli bomo vesele pastirske pesmi, slovenske narodne pesmi, ter pesmi iz predstav. Tudi otroci bodo imeli priložnost kakšno izmed pesmic zapeti na odru, če bodo le zbrali dovolj poguma. Naučili se bomo tudi katerega izmed starih ljudskih plesov ter uganjevali uganke. Kekec nam bo pokazal tudi nekaj pastirskih glasbil, ki jih bomo lahko skupaj preizkusili. Vse te pesmice pa bomo lahko kasneje peli tudi doma, saj bo vsak od nas lahko dobil tudi pesmarico pastirskih pesmi. Vabljeni na pravo pastirsko zabavo.

Zabavno-ustvarjalni kotiček z Mojco

Tako Mojco kot Tinko je Pehta navdušila nad zdravilnimi rožicami. Če le moreta, jih pomagata nabirati Pehti. Da ne bi pozabili, kakšen videz imajo te čudežne rožice in kako nam pomagajo, si bomo izdelali herbarij, v katerega bomo nalepili različne zdravilne rastline z opisi njihovih lastnosti in se tako še marsičesa naučili. Skupaj z Mojco pa si boste lahko izdelali tudi pastirske klobučke!

Pastirske igre z Rožletom

Za vse navdušence, ki se radi igrajo in preizkusijo v novih veščinah, je Koroščev Rožle pripravil pastirske igre. Naučil nas bo hoditi s hoduljami, lahko se bomo pomerili v vlečenju vrvi, tekmovali v skakanju v vrečah, ciljali s storži, ... Le kdo bo najspretnejši? Vabljeni na veselo družinsko tekmovanje!

17:00 FERFUD 

Potujoča kuhinja, ki ponuja ulične grižljaje po ugodnih cenah 

FERFUD je povsem nova kulinarična izkušnja, ki na različnih lokacijah po Sloveniji ponuja fine grižljaje po fer ceni. Je tudi uresničitev sanj mladega, perspektivnega chefa Mitje in njegove desne roke Janeza pod mentorstvom mojstra Luke Jezerška in s podporo kakovostnih Hoferjevih sestavin.

Poleg tega, da ljubiteljem uličnih grižljajev približuje kakovostno kulinariko po fer ceni, bo vse prihodke (torej vse, kar bo ostalo od prometa po dajatvah državi), namenil v podporo projektu Botrstvo v Sloveniji.

Na Vrhniki bo FerFud postregel z okvirno 250 porcijami. Ko jih zmanjka, se odpelje. Kdor prvi pride, prvi zmaže!

Plačate, kolikor želite. Fer ceno določite sami glede na to, koliko se vam zdijo vredni fini grižljaji ali z objavo na Facebooku ali Twitterju. Hkrati s plačilom prispevate v dobrodelne namene, saj bo ves denar romal v sklad projekta Botrstvo.