Show menu

Gorenje na dotik - občasna razstava v TMS Bistra

TMS Bistra,

Vabimo vas v Tehniški muzej Slovenije v Bistro pri Vrhniki na ogled razstave Gorenje na dotik. Razstave o kreativnosti industrije gospodinjskih aparatov, ki jih že več kot 60 let izdelujejo v Gorenju.

Pregled preteklih desetletij Gorenja hkrati prikazuje čas tehnološkega in informacijskega razvoja, ki je vplival tako na globalne, demografske kot tudi kulturne spremembe. Razstava prikazuje razvoj Gorenjevih izdelkov v povezavi s spremembami v oblikovanju in komuniciranju z javnostjo ter z nenehnim prizadevanjem za zmanjšanje porabe energije in odgovorno ravnanje do okolja. Na ogled so gospodinjski aparati, ki so zaznamovali posamezne razvojne faze podjetja, avdio, video, fotografsko in grafično gradivo. Razstava je nastala na podlagi razstave Gorenje z vizijo, ki je bila na ogled v Galeriji Velenje v okviru mrežnega projekta Uf, industrija! Maribor EPK 2012.

Razstava bo potekala do 4. oktobra 2015. Informacije glede ogleda za skupine preko telefona 01 750 66 72 ali elektronske pošte programi@tms.si