Show menu

Kino Vrhnika: Medena koža

Cankarjev dom Vrhnika,
O filmu:

režija Jung in Laurent Boileau
scenarij Jung in Laurent Boileau po Jungovem istoimenskem grafičnem romanu
fotografija Remon Fromont
montaža Ewin Ryckaert
glasba Siegfried Canto, Little Comet
produkcija Thomas Schmitt, Patrick Quinet
glasovi William Coryn, Christelle Cornil, Jean-Luc Couchard, Arthur Dubois
distribucija v Sloveniji Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta

Zgodba:

Jung, stripovski umetnik in soavtor filma, star 42 let, svoje rojstvo raje umešča v trenutek, ko ga je pri petih letih, tavajočega po ulicah Seula, našel policist. Bil je eden izmed 200.000 zapuščenih korejskih otrok in sirot, ki so bili po koncu korejske vojne posvojeni na Zahodu. V filmu Medena koža spremljamo odraslega Junga, ki se iz Belgije prvič vrne v deželo svojih prednikov in v animiranih vinjetah obuja ključne trenutke svojega odraščanja: od življenja v sirotišnici in prvega srečanja z novo družino do težavnega vključevanja v novo okolje in viharnih najstniških let, ko se je vse bolj zatekal v risanje.

Film, posnet po avtobiografskem grafičnem romanu priznanega belgijskega striparja Junga, s prepletom animacije ter odlomkov iz družinskega in zgodovinskega arhiva razkriva življenjsko pot korejskega posvojenca, za vedno razpetega med dve kulturi. Poetična, ganljiva in nežno humorna zgodba o večnem iskanju identitete si je prislužila nagrado občinstva na festivalu v Annecyju.

Film bo na sporedu v torek, 30.12.2014, ob 10. in 17. uri v Veliki dvorani Cankarjevega doma na Vrhniki. Več informacij na Kino Vrhnika.

Vabljeni!

Zavod Ivana Cankarja Vrhnika

(Pred)prodaja vstopnic: TIC Vrhnika, mojekarte.si in pol ure pred predstavo na blagajni Cankarjevega doma Vrhnika