Show menu

Veseli december na Vrhniki 2019

December je čas veselja, smeha, razkošnih želja in praznovanj. Obdobje, za mnoge najlepši mesec v letu, saj si vzamemo več časa za družino, bližnje in prijatelje.
JAVNO SPOROČILO

Župan občine Vrhnika Daniel Cukjati in direktor Zavoda za kulturo, šport in turizem Vrhnika Boštjan Koprivec, predajata javno sporočilo o drsališču in projektu Veseli december na Vrhniki 2019.

Projekt, ki smo ga prvič izvedli v letu 2019, je bil oz. je še zelo uspešen. Zelo smo zadovoljni nad pozitivnim odzivom, ki je presegel vsa naša pričakovanja. Projekt poteka od petka, 29. 11. 2019, in se zaključi v nedeljo, 5. 1. 2020. Izrazila se je želja o podaljšanju, a smo se skupaj z organizatorji, odločili, da s projektom zaključujemo po ustaljenem urniku, ki je bil osnovan na začetku projekta. Podaljšanje je ekonomsko neupravičeno, saj vse skupaj privede do visokih stroškov obratovanja in organizacije. Drsališče je brezplačno in zato nam ni v interesu, zaradi podaljšanja, dodajati vstopnino.

Za prihajajoči december si obetamo večje drsališče s pestrim programom, ki pa bo mogoče trajal tudi dlje. Veseli smo, da smo uspeli oživeti Vrhniko za praznični čas in se vam zahvaljujemo za dober odziv.

Daniel Cukjati, župan Občine Vrhnika

Otvoritev

29. in 30. november 2019

Vabljeni v Športni park Vrhnika na slovesno otovoritev prireditve Veseli december na Vrhniki 2019. Za vas smo pripravili program, ki bo zanimiv za vas in za vaše otroke. Prireditev se bo pričela že ob 16. uri z Miklavževim sejmom. Program bo vključeval nastop učencev, 👹👺 shod parkeljev (ne skrbite, vse bo prilagojeno za vaše najmlajše 🤞), 🔥 ognjeno predstavo in otvoritev DRSALIŠČA !
⛸ Drsanje bo mogoče šele po izpeljanem programu, s pričetkom ob 17. uri.

Sv. Miklavž in pohod z baklami na Sv. Trojico

5. december 2019

Vabimo vas v Športni park Vrhnika, kjer bomo pričeli Miklavžev program s predstavo Zeleni škrat 🎄 (Melita Osojnik). Pri animaciji se nam bodo pridružili tudi vrhniški skavti in bodo pripravili pester spremljevalni program. Sledil bo pohod iz Športnega parka na Sv. Trojico po označeni poti. Pred dogodkom lahko kupite bakle v TIC Vrhnika, pred pohodom pa na prizorišču. 🔥 Za varnosti bodo poskrbeli vrhniški gasilci. Na Sv. Trojici nas bo obiskal in obdaril prvi dobri mož, sv. Miklavž. 🎁

Božično-novoletni sejem in Dan Dobrodelnosti

20. in 21. december 2019

V dneh iztekajočega leta, ko si vsi želimo miru, prijateljstva, ljubezni…, bo LIONS klub Vrhnika Notranjska popestril praznični božični čas z Dnevom Dobrodelnosti in napravil december bolj vesel za vse. Cilj je zbrati nekaj sredstev za otroke iz socialno ogroženih družin v našem okolju.

Vzporedno bo potekal tudi Božično-novoletni sejem, božična predstava, prihod in obdarovanje dobrega moža Božička. 🎅

Otroško slivestrovanje

28. december 2019

Tako kot mi praznujemo silvestrovo si tudi otroci zaslužijo začutiti pomen praznovanja starega in novega leta, zato smo za otroke pripravili praznovanje s Stenom Vilarjem. Skupaj se bomo pozabavali v Novoletnem vrtlijaku in pričakali prihod Dedka Mraza, zadnjega dobrega moža.