Show menu

O Argonavtskih dnevih

Vsako leto v juniju se na Vrhniko vrnejo Jazon, Medeja in Argonavti. Pridružite se jim in poiščite zabavo po svoji meri.

Slavnostna otvoritev festivala Argonavtski dnevi na Vrhniki

Večdnevni festival Argonavtski dnevi opozarja na dolgo in pestro zgodovino kraja ter na pomembno vlogo Vrhnike kot stičišča vodne in kopenske poti. Vsako leto v juniju se tako na Vrhniko vrnejo Argonavti z Jazonom in Medejo, ki jih obiskovalci lahko srečate tako na otvoritvi kot tudi na posameznih kasnejših dogodkih. Program festivala je oblikovan v smislu »za vsakogar nekaj« in vključuje preko 40 kulturnih, etnoloških in gastronomskih kot tudi zabavnih, otroških in športnih dogodkov.

Svečano odprtje je prava paša za oči in ušesa. Umetniški program in prihod Argonavtov na prizorišče dopolnjujejo plesno-glasbeni vložki, vrhunec večera pa je prižiganje argonavtskega ognja. Vrhunec celotnega festivala je nedvomno glasbeno-zabavna prireditev Noč na Vrhniki, v okviru katere številni slovenski in tuji glasbeniki pritegnejo obiskovalce od blizu in daleč. Športni park Vrhnika se napolni do zadnjega kotička in ob polnoči Vrhniko razsvetli veličasten ognjemet.

TIC Vrhnika
(01) 755 10 54
051 661 063