Show menu

Stalna razstava Moja Ljubljanica

Sprehodite se skozi različna obdobja vrhniške zgodovine, od prazgodovine do današnjih dni ... 

Del Zbirke družine Potočnik, predstavljene v Kulturnem centru Vrhnika

Vrhnika ima dolgo in pomembno zgodovino, velik del le-te pa je navezan na reko sedmerih imen, Ljubljanico. Sprehodite se skozi razstavo Moja Ljubljanica in spoznajte zgodbo kraja, kjer je bilo najdeno najstarejše ohranjeno leseno kolo na svetu, staro kar 5.200 let. Kjer so v Ljubljanici našli deblak iz rimskih časov, enega najdaljših v Evropi. Z občudovanjem boste strmeli v mozaično steno, kjer je razstavljen pomemben del znamenite Zbirke družine Potočnik, ki sicer obsega več tisoč predmetov. 

Z vsakim korakom skozi razstavo boste bližje sedanjosti in letom, ki se jih bodo/boste marsikateri obiskovalci lahko spominjali z nostalgijo. Potujte vse do današnjega dne, ko je Vrhnika ena najbolj ''zelenih'' občin v državi (prva slovenska Zero waste občina, Zelena občina 2011), ki obiskovalce in turiste vabi s številnimi možnostmi za odkrivanje narave in kulture na stiku Barja in Krasa

Razstava je zastavljena na sodoben in interaktiven način, ki bo zadovoljil različne okuse. Starejše in mlajše obiskovalce. Tako širšo kot tudi strokovno javnost. 


Odpiralni čas in cenik

ZEMLJEVID

Doživljajsko razstavišče Ljubljanica
041 354 203
Tržaška cesta 32, Vrhnika
TIC Vrhnika
(01) 755 10 54
051 661 063