Show menu

Ribičija

Ljubljanica in ribniki v njeni okolici ponujajo veliko možnosti za ribarjenje.

Vse, ki uživate v naravi in ribolovu, vabimo, da si priskrbite ribiške karte za revirje, ki so v upravljanju Ribiške družine Vrhnika, ki neprekinjeno deluje že od leta 1955. Pod njihovo pristojnost sodijo

  • Ljubljanica od izvirov Močilnika in Retovja do mostu v Podpeči z vsemi pritoki
  • majhen ribnik pri Ribiškem domu Sulec v Sinji Gorici
  • ribniki pri nekdanji Kotnikovi opekarni v Verdu
  • Ribčev ribnik v Bistri
  • ribnik Lokev v Logatcu

Tako se lahko v bližnji okolici Vrhnike preizkusite in uživate v muharjenju, ribolovu z brega (ponekod je dovoljeno tudi bredenje po vodi), ribolovu s čolna in ribolovu z beličarskim priborom. Nekateri revirji so primerni za začetnike, drugod pa bodo svoj izziv našli tudi izkušenejši ribiči. Ti se lahko podajo lovit na t.i. ribnik Divjak (eden od ribnikov pri opekarni), kjer je zaradi potopljenih dreves ribolov otežen. Prav ta ribnik je poln presenečenj, saj poleg drugih rib v njem plavajo tudi kapitalni somi. V različnih revirjih boste sicer lahko naleteli na lipana, potočno postrv, klena, sulca, belico, krapa, soma, ščuko in mnoge druge ribe.

Urko Fishing Adventures

Ribičijo na počasni zeleni barjanski lepotici Ljubljanici ali v vodah Bistre, katere izviri prihajajo izpod starega gradu Bistra, lahko spoznate tudi preko vodenih muharskih izletov. Organizira jih Urko Fishing Adventures, pri katerih začetnikom in tistim malo manj izkušenim omogočajo tudi šolo ribolova (muharjenje, vezanje muh, vijačenje) z vodičem/inštruktorjem. Tako se boste lahko kar najbolje pripravili, ko boste lovili svojo sanjsko ribo. Nudijo tudi izposojo in nakup ribiške opreme.
Ribiška družina Vrhnika
(01) 750 55 57
TIC Vrhnika
(01) 755 10 54
051 661 063