Show menu

Plezanje

Vas mika premagati markantno previsno steno? Ali pa bi raje želeli preizkusiti svoje plezalne sposobnosti v plezalnem centru?

Previsna stena v Retovju pri Vrhniki

Za vse obiskovalce željne izziva, se v Retovju nahaja naravno plezališče z markantno previsno steno. Prvi pogled nanjo je lahko za plezalce nevajene previsov zastrašujoč, vendar bodo dobra razčlenjenost in manjše sigaste formacije pripomogle k bolj sproščenemu plezanju. Plezališče je zanimivo za vse, ki bi radi dvignili nivo vzdržljivosti, saj terja od plezalca veliko vzdržljivosti in moči. Pleza se od pozne pomladi do zgodnje jeseni. V neposredni bližini plezališča se nahajajo številni izviri Ljubljanice, ki vam bodo v vročih dneh nudili prijeten hlad.

Vabljeni tudi v plezalni center VERD, kjer stoji stena za plezanje z oprimki različnih oblik in barv, ki omogočajo sestavljanje različno težkih plezalnih smeri. S svojo ponudbo je namenjen plezalkam in plezalcem vseh starosti in stopenj znanja. Dvakrat tedensko v centru potekajo plezalno-gibalne urice za otroke od 4. leta starosti dalje. Ob večerih je center odprt za širšo javnost, in sicer od ponedeljka do petka med 19. in 22. uro. Ob večerih potekajo tudi vodene začetne in nadaljevalne skupine plezanja za odrasle. Ob vikendih lahko prostore najamete za športno-plezalno rojstno dnevno zabavo.  

ZEMLJEVID

TIC Vrhnika
(01) 755 10 54
051 661 063