SISI
Show menu

Štruklji s suhimi slivami

Najbolj slastni štruklji. Mmm, na Vrhniki se dobro jé!

Štruklji so ena najbolj značilnih in razširjenih jedi v Sloveniji. Vrhniška posebnost so štruklji z nadevom iz suhih sliv, ki bodo kot glavna jed ali sladica teknili še tako zahtevnemu sladokuscu. Pridite in se prepričajte tudi sami!

Recept

Pripravimo vlečeno testo iz olja, jajca, mlačne vode, soli in pol litra moke. Za nadev posebej skuhamo suhe slive. Ko so kuhane, jim odstranimo peške in jih razrežemo. Vanje vmešamo veliko žlico spenjenega masla in smetano. Najboljša je tista, ki jo posnamemo s kuhanega mleka. Če se nam zdi preveč gosta, lahko dodamo žlico slivove marmelade. Z nadevom namažemo valjano testo, zvijemo in ga v prtiču skuhamo v slani vodi. Kuhane štruklje razrežemo in zabelimo z drobtinami, prepraženimi na maslu. Dober tek!

Jed lahko naročite v gostilnah BajcBistraCankarjev hram in Pri Kranjcu, v Gostilnici Stara Kašča ter v Zavetišču Planina nad Vrhniko.