Show menu

Festival hrane na Vrhniki 2017

Sprehodite se po Stari cesti in pokusite dobrote, ki jih bodo pripravile skupine na Festivalu hrane na Vrhniki.

Za uvod v razgiban konec tedna bo v petek, 23. junija, od 16. ure dalje na Festivalu hrane zadišalo po kulinaričnih dobrotah, ki izvirajo z Vrhnike in njene okolice. Priljubljena prireditev bo tudi tokrat potekala pod dobrodelno noto; ves izkupiček od prodane hrane na festivalu bo namenjen vrhniškim gasilcem. Skupine bodo pred vašimi očmi kuhale in pripravljale gurmanske dobrote, ki jih boste tudi degustirali. 

Hkrati bo potekal Sejem domače in umetnostne obrti, na katerem si boste ogledovali in lahko kupili zanimive izdelke. Otroci se bodo zabavali ob razigrani otroški predstavi Soseda in pol, celo popoldne pa bodo lahko ustvarjali na delavnicah, ki jih pripravlja podjetje Dinos. Obiskovalci se boste lahko naučili in pomerili v lokalni, nekoč zelo priljubljeni družabni igri, brklcu. 

Vrhunec dogajanja bo prav gotovo podiranje kar dveh rekordov: za Guinessovo knjigo rekordov boste VDC Vrhnika lahko pomagali barvati največjo pobarvanko na svetu. Nekoliko manj formalno, a prav tako profesionalno, se bo ekipa Zavetišča na Planini lotila priprave in kuhanja najdaljšega vrhniškega štruklja. Podirali bodo rekord iz lanskega leta, ko so skuhali 24-metrski štrukelj.  

Za pravo vzdušje bodo poskrbeli še trije pihalni orkestri, ki jih bodo spremljale vrhniške mažoretke: z Vrhnike, iz Sv. Martina in iz Gonarsa. Rajanje se bo nadaljevalo pozno v »Dionizovo noč«.

V spodnji priponki najdete prijavnico za Festival hrane na Vrhniki - za vse skupine, ki se nas želijo navdušiti s svojimi kulinaričnimi sposobnostmi ;)

TIC Vrhnika
01 755 10 54
051 661 063