SISI
Show menu

Plezanje

Vas mika premagati markantno previsno steno? Ali pa bi raje želeli preizkusiti svoje plezalne sposobnosti na največji steni za balvansko plezanje v Sloveniji?

Previsna stena v Retovju pri Vrhniki

Za vse obiskovalce željne izziva, se v Retovju nahaja naravno plezališče z markantno previsno steno. Prvi pogled nanjo je lahko za plezalce nevajene previsov zastrašujoč, vendar bodo dobra razčlenjenost in manjše sigaste formacije pripomogle k bolj sproščenemu plezanju. Plezališče je zanimivo za vse, ki bi radi dvignili nivo vzdržljivosti, saj terja od plezalca veliko vzdržljivosti in moči. Pleza se od pozne pomladi do zgodnje jeseni. V neposredni bližini plezališča se nahajajo številni izviri Ljubljanice, ki vam bodo v vročih dneh nudili prijeten hlad.

Nekaj kilometrov izven Vrhnike, v Športnem parku Log, stoji stena za balvansko plezanje z več kot 2.000 oprimki različnih oblik in barv, ki omogočajo sestavljanje različno težkih plezalnih smeri. V zadnjih letih je Log gostil državna prvenstva in tudi mednarodna tekmovanja v balvanskem plezanju, ki so se jih udeležili najboljši plezalci sveta. V obratovalnem času je stena dostopna za vse ljubitelje športnega plezanja, za organizirane skupine pa tudi zunaj tega časa, po dogovoru s skrbnikom stene. 

ZEMLJEVID

TIC Vrhnika
(01) 755 10 54
051 661 063